HSBC si Standard Chartered Bank au primit aprobarea din partea Bancii de Stat a Vietnamului pentru a deveni primele banci straine care isi deschid sucursale cu capital exclusiv strain in Vietnam.

Licentele vor fi inmanate celor doua banci in cursul zilei de astazi in prezenta Printului Mostenitor al Marii Britanii, Andrew, care se afla intr-o vizita de cinci zile in Vietnam.

HSBC Vietnam va avea sediul central in orasul Ho Chi Minh si va avea un capital de 183 milioane de dolari. Standard Chartered va avea la randul sau sediul central in Hanoi si un capital de 61 milioane de dolari.Cele doua banci vor putea sa isi inceapa operatiunile in Vietnam in termen de 12 luni, au anuntat reprezentantii Bancii de Stat din Vietnam.

„HSBC si Standard Chartered Bank vor fi primele banci straine care vor deschide sucursale cu capital integral strain pe piata din Vietnam. Aceasta decizie reflecta angajamentele puternice ale Vitenamului date Organizatiei Mondiala a Comertului, OMC” au declarat oficialii Bancii de Stat din Vietnam. Conform angajamentelor luate in urma cu un an in momentul aderarii la Organizatia Mondiala a Comertului, Vietnamul a asigurat ca va facilita accesul companiilor straine in sectorul serviciilor.

„Speram sa putem demara operatiunile sucursalei locale cat mai curand posibil” a declarat, la randul sau, Thomas Tobin, CEO al HSBC.

Sursa: CNN