Cu o carcasă elegantă unibody de aluminiu, HTC Flyer etalează stilul specific și calitatea construcției pentru care HTC este recunoscut. Tablet-ul cântărește foarte puțin, aproape cât o carte, și încape fără efort în buzunarul hainei. Flyer are ecran SuperLCD de 7 inch, procesor de 1,5 GHz și conectivitate wireless HSPA+. HTC Flyer oferă, de asemenea, o experiență unică de navigare online, prin suportul Flash 10 și HTML 5.
HTC Flyer prezintă în premieră serviciul HTC Watch, noul serviciu HTC de video download. HTC Watch permite descărcarea progresivă, on-demand, la prețuri accesibile a sute de filme în format high definition, filme furnizate de marile studiouri de filme. Designul intuitiv al HTC Watch simplifică găsirea conținutului video și a filmelor, iar tehnologia avansată a tablet-ului permite redarea imediată pe Flyer, prin intermediul conexiunilor wireless de mare viteză.
Flyer este primul dispozitiv mobil care integrează serviciul de jocuri revoluționar cloud-based OnLive . Acestă soluție este lider în segmentul home gaming pentru că le permite utilizatorilor să joace titluri de top direct pe televizor și computer, fără să mai fie nevoiți să cumpere software sau hardware scump.
În cazul în care este integrat în totalitate, serviciul le va permite utilizatorilor să transmită serviciul OnLive către televizor prin sistemul wireless broadband al tabletei HTC Flyersi in acelasi timp există posibilitatea ca aceștia să se joace și direct pe tabletă. Dacă serviciul este integrat pe tableta HTC Flyer, utilizatorii au acces la o gamă variata de jocuri, între care titluri de succes precum Assassin’s Creed Brotherhood, NBA 2K11 și Lego Harry Potter.
Prima tabletă cu stylus
Interacțiunea de tip touch este elementul definitoriu al experienței HTC Flyer, dar tableta oferă aceeași performanță și prin folosirea stylus-ului. Prin noua tehnologie Scribe, disponibilă pe HTC Flyer, utilizatorii vor putea să redescopere naturalețea scrisului de mână. Tehnologia HTC Scribe implementează o serie de inovații integrate digital ink, prin care luarea de notițe, semnarea contractelor, schițarea și desenarea sau chiar scrierea direct pe o pagină web sau pe o fotografie sunt acum foarte simplu de realizat.  
Tehnologia HTC Scribe oferită prin HTC Flyer transformă adnotarea tradițională într-un mod inteligent, prin integrarea scrisului natural, pe ecran, cu diverse inovații utile. Funcția denumită Timemark permite utilizatorului să înregistreze audio simultan cu preluarea notițelor, iar prin marcarea unui cuvânt din notițe, înregistrarea audio va fi derulată exact la momentul corespondent. Notițele sunt integrate și cu calendarul, astfel încât dacă există o alertă pentru o întâlnire, utilizatorul este automat întrebat dacă nu dorește să preia notițe, iar în cazul întâlnirilor recurente, se oferă posibilitatea continuării ultimei notițe. În premieră pentru industria IT, HTC Flyer include și sicronizarea cu Evernote, principalul serviciu de notițe la nivel mondial.
HTC Flyer va fi disponibil utilizatorilor la nivel global începând cu trimestrul al doilea al acestui an.