Terminalul Hero, al taiwanezilor de la HTC, a fost declarat gadgetul anului în Marea Britanie, iar iPhone 3GS telefonul mobil al anului, în cadrul premiilor acordate de revista Stuff, conform independent.co.uk.

HTC Hero, lansat cu surle şi trâmbiţe în luna iunie la Londra, i-a impresionat pe britanici cu caracteristicile sale. Telefonul are o cameră foto de 5 megapixeli şi un ecran de 3,2 inch, care oferă suport multitouch. Dotat cu sistemul de operare Android by Google, telefonul integrează în soft reţelele sociale Twitter şi Facebook, plus serviciul foto Flickr.

„Cu Hero, avem în sfârşit un telefon care exploatează la maximum sistemul de operare Android”, a spus Fraser Macdonald, unul dintre membri juriului la gala 2009 Stuff Gadget Awards.

 iPhone 3GS a primit premiul pentru cel mai bun telefon al anului, televizorul Sony KDL-40WE5 a obţinut premiul pentru gadget-ul ecologic al anului, iar iPod Touch a fost desemnat media player-ul portabil al anului.

Alte premii au mai primit Fujifilm F200EXR  pentru camera foto a anului, Navigon 7310 pentru sistemul de navigaţie al anului  şi Asus Eee PC 1005HA Seashell pentru computerul anului.

 

SURSA: independent.co.uk