HTC, producător global de smartphone-uri, lansează în România prima competiţie destinată dezvoltatorilor platformei mobile Android. Concursul se derulează sub tema „quietly brilliant” iar valoarea totală a premiilor este de 6.000 de euro.

HTC îi invită pe dezvoltatorii aplicaţiilor Android să înscrie una sau mai multe aplicaţii pe website-ul concursului – www.androidchallenge.ro – într-una din următoarele cinci categorii: Lifestyle, Tools, Media, Reţele Sociale sau Jocuri. Participanţii au la dispoziţie până la data de 31 mai 2010 pentru înscrierea aplicaţiilor lor şi pentru şansa de a câştiga unul dintre cele trei premii: 3.000, 2.000 şi 1.000 de euro.

Înscrierile vor fi evaluate de un juriu format din specialişti în telecomunicaţii, dar şi din membri ai comunităţtii şi antreprenori, care vor avea primul cuvânt – concursul va include şi o rundă pentru votul publicului, iar oricine va putea vota aplicaţia favorită.

Aplicaţiile vor fi evaluate în funcţie de cât de „quietly brilliant” se vor dovedi. Astfel, criteriile Romanian Android Challenge sunt: originalitatea, utilizarea tehnologiilor oferite de platforma Android (ecran touch capacitiv, senzor de gravitaţie, busolă digitală, cameră, GPS), design accesibil şi uşor de folosit şi aplicabilitatea pe piaţa din România.

Creatorul aplicaţiei care va primi cele mai multe voturi din partea publicului va fi premiat cu un telefon HTC Desire. Concursul se adresează tuturor românilor. Aplicaţiile participante trebuie să fi fost înscrise anterior pe Android Market, trebuie să fie gratuite şi să includă o versiune în limba română.

Mai multe informaţii aici

SURSA: HTC