Telefonul are un ecran de 3,7 inch, procesor the Qualcomm MSM8255 Snapdragon de 1GHz, cameră foto de 5 MP, memorie internă de 4 GB şi card inclus de 8GB.

HTC Rhyme funcţionează cu sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread şi este prevăzut cu cea mai nouă interfaţă Sense, 3.5.

Cel mai interesant lucru la HTC Rhyme este accesoriul denumit Charm-ul HTC Rhyme . Acesta reprezintă o abordare inovativă pentru a-l alerta discret pe utilizator de apelurile sau mesajele pe care le primește în timp ce telefonul se află undeva prin geantă. Acesta este un cub mic, care emite luminos și care este atașat la telefon printr-un cordon care poate atârna de geantă și care poate fi utilizat pentru extragerea rapidă a telefonului din geantă. De asemenea, permite găsirea telefonului într-o geantă plină sau într-un ghiozdan.

HTC Rhyme este disponibil în trei culori: Clearwater, Hourglass și Prună. În Statele Unite, Verizon Wireless va oferi HTC Rhyme în varianta Prună.

HTC Rhyme va fi disponibil în următoarele săptămâni în Statele Unite, exclusiv prin Verizon Wireless și în Europa, Orientul Mijlociu, Africa  și Asia-Pacific la începutul lui octombrie.