Compania Huawei anunţă lansarea, la târgul de electronice de la Berlin, IFA 2010, a noului telefon mobil IDEOS, primul său telefon din categoria entry-level care va rula cu sistemul de operare Android FroYo 2.2.

Telefonul “cu Google”, cum l-au denumit producătorii, va fi echipat cu un touch-screen cu o diagonala de 2,8 inch şi cu o rezoluţie de 320×240 pixeli, va dispune de un procesor de 528 MHz şi o cameră foto de 3,2 MP.

Modelul va beneficia de o conectivitate rapidă la Internet datorită compatibilităţii sale cu reţelele HSDPA şi Wi-Fi 802.11n. De asemenea, aparatul mai este dotat şi cu receptor GPS.

”Suntem mândri că am atins deja scopul nostru de la începutul anului 2010 şi anume acela de a dezvolta un smartphone de numai 150 dolari. IDEOS reprezintă o opţiune accesibilă, creat pentru a facilita accesul la internet.”, a declarat Kevin Tao, CEO al Huawei Device.

Telefonul a fost conceput în mai multe culori (negru, galben, albastru şi roşus) şi are dimensiunile de 104×54.8×13.5mm. Pe piaţa din Romania, telefonul va fi disponibil din 2011.

Huawei este lider în furnizarea de reţele de telecomunicaţii de ultimă generaţie, în acest moment colaborând cu 45 din cei 50 de operatori de top la nivel mondial alături de care a atins uriaşa sumă de peste un miliard de utilizatori în întreaga lume.

SURSA: Huawei