Cele doua banci au anuntat joi, printr-un comunicat de presa, ca vor dona impreuna o suma de 300.000 lei noi (trei miliarde lei vechi), in scopul repararii caselor afectate de inundatii din judetul Bacau. Actiunea da startul campaniei “Acasa de Craciun” lansata de catre HVB Bank, in parteneriat cu EuropaFM, al carei scop este repararea pana la iarna a cat mai multor case afectate de inundatii din judetul Bacau.



Din aceasta donatie de 300.000 lei noi ( trei miliarde lei vechi ) se vor repara 40 de case din satul Apa Saului, judetul Bacau, care necesita lucrari de refacere.



Programul “Acasa de Craciun” si-a propus sa stranga, in perioada urmatoare, cat mai mult din fondurile necesare pentru reabilitarea altor 100 de case din Comanesti, Ciobanus, Straja, Prelud, Goioasa si Agas.



Lucrarile de reparatie sunt coordonate de Centrul Diecezan Caritas Iasi, una dintre cele mai importante asociatii umanitare din Moldova.



Lucrarile de reparatie vor incepe la mijlocul lunii septembrie, iar campania “Acasa de Craciun” se va desfasura pana la inceputul lui decembrie.



HVB Bank Romania este membra a HVB Group, una dintre cele mai importante institutii financiare din Europa. In cadul HVB Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru intreaga activitate din Europa Centrala si de Est, coordonand cea mai mare retea din regiune, cu peste 1000 de sucursale in 11 tari. In acest moment, banca deserveste 45.000 clienti prin cele 14 sucursale deschise in cateva dintre cele mai importante orase din tara: Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu, Arad, Ploiesti si Iasi.



Celalalt partener al proiectului, Europa FM, este membru al grupului francez de media Lagardere Active International (LARI) si emite din anul 2000 pe o retea de frecvente care acopera intrega tara. Conform sondajelor de audienta realizate de ARA (Asociatia pentru Radio Audienta), Europa FM este cel mai ascultat post de radio FM din Romania.




Sursa: Capital, 15 septembrie 2005