Banca germană Hypo Real Estate are nevoie de încă 10 miliarde de dolari pentru a rămâne pe suprafaţa de plutire, după ce a primit în câteva rânduri garanţii de la stat şi împrumuturi.

Astfel, conform declaraţiilor unui înalt oficial al grupului, HRE ar mai avea nevoie de o injecţie de capital, întrucât deficitul acesteia este de cel puţin 6 miliarde de euro, iar investiţiile sale s-au ridicat în primul semestru al acestui an la 3 miliarde de euro.

Michael Endres, şeful board-ului director al HRE a ţinut să precizeze că vina pentru care banca se află la ora actuală în această situaţia aparţine fostului lider, Georg Funke, cel care a gestionat greşit grupul.

Acesta l-a acuzat pe Funke că a acordat credite în ţări în care HRE nu era prezent şi a căror situaţie financiară nu era foarte clară pentru bancă.

Statul german a acordat băncii Hypo Real Estate garanţii de 100 de miliarde de euro, grupul fiind unul dintre cei mai importanţi actori de pe piaţa creditelor imobiliare. În 2008, HRE a suferit o pierdere de 5,46 miliarde de euro, iar în primul trimestru al acestui an a cunoscut o pierdere de 382 milioane de euro.

SURSA: e24, thelocal.de