Dealerul Hyundai Auto România a anunţat, vineri, că au fost transmise mesaje text tip SMS false în numele firmei, prin care clienţii operatorilor de telefonie sunt înstiinţaţi că ar fi câştigat premii în bani, maşini sau telefoane mobile oferite de către partenerul mărcii sud coreene.

„Pentru a intra în posesia premiului se solicită transmiterea de date personale, apelarea unor anumite numere de telefon, achiziţia de cartele valorice şi trimiterea codului de acces sau efectuarea de transferuri bancare. Hyundai Auto România nu are nicio legătură cu aceste mesaje / apeluri telefonice, considerând această acţiune drept frauduloasă şi cu unic scop de escrocare a persoanelor vizate. Hyundai Auto România nu a desfăşurat şi nu desfăşoară în momentul de faţă o promoţie de acest gen, iar clienţii / persoanele contactate sunt rugate să nu îşi comunice datele personale în cadrul unor astfel de apeluri, chiar dacă se precizează ca sunt apelaţi din partea Hyundai Auto România”, se arată într-un comunicat al dealerului.

Reprezentanţii Hyundai Auto România au precizat că au apelat la organele de cercetare penală pentru identificarea persoanelor vinovate.

SURSA: Mediafax