Raed Arafat este una dintre cele mai importante voci de la vârful campaniei de vaccinare, care încearcă să îi convingă pe români de importanţa imunizării împotriva SARS-CoV-2, mai ales că se anunţă deja un al patrulea val în toamnă. I-a convins însă pe proprii angajaţi de la DSU?
Raed Arafat, şeful DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), a oferit detalii despre gradul de vaccinare în cadrul instituţiei pe care o conduce, dar şi la nivelul ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă).
Majoritatea angajaţilor DSU sunt vaccinaţi. La ISU, situaţia nu este deloc roz
Astfel, la nivelul DSU, cei mai mulţi dintre angajaţi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. În schimb la nivelul ISU, s-au imunizat împotriva noului coronavirus numai 30-40% dintre angajaţi, a precizat Raed Arafat, vineri seara, la Digi24.
“DSU, marea majoritate, cred că sunt câţiva care nu sunt vaccinaţi, dar marea majoritate s-a vaccinat la DSU.
Din păcate, la ISU şi nu numai la ISU, ci şi în alte zone suntem ca în restul populaţiei poate un pic mai mult, undeva între 30-40 % suntem cu vaccinaţi în cadrul ISU şi acolo au fost discutate, explicat tot, dar se reflectă ce se întâmplă în rândul populaţiei”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.
“Am sesizat că ei caută informaţia unde e mai e senzaţională decât să fie mai ştiinţifică”
Rugat să explice care sunt motivele pentru care angajaţii ISU nu sunt atât de interesaţi de vaccinare, Arafat a spus că multe persoane, inclusiv din aceste structuri, “caută informaţia unde e mai senzaţională”. În plus, în structurile mai mici, procentul de vaccinare este mai ridicat, transmite news.ro.
“Am sesizat că ei caută informaţia unde e mai e senzaţională decât să fie mai ştiinţifică. Inclusiv, nu numai ISU, ci şi alte structuri. Ca şi procent este cumva la fel peste tot, poate sunt mici diferenţe.
În structurile mai mici procentul de vaccinare e mai mare, structurile mai mari, procentul de vaccinare mai mic pentru că se reflectă ce se întâmplă şi în societate în general”, a mai declarat Raed Arafat.
Situaţia vaccinărilor în ultimele 24 de ore în România, potrivit comunicatului de vineri
Un număr de 16.502 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 11.099 reprezentând prima doză şi 5.403 doza a doua, potrivit unei informări transmise, vineri, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.298.140 de doze pentru 4.929.689 de persoane, dintre care 4.775.014 au primit schema completă.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate şapte reacţii adverse, dintre care una de tip local şi şase de tip general.
De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 16.762 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.798 de tip local şi 14.964 de tip general.
Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin