Iarasi se rezolva problema cladirilor neterminate de Odiosul

Problema structurilor incepute inainte de 1990 si neterminate a revenit in atentia guvernantilor nostri, care considera ca acestea reprezinta un pericol public pentru aurolacii care le bantuie, dar si o afacere banoasa pentru cei care stiu cum sa le administreze. De exemplu, bancile care au primit astfel de structuri in inima Capitalei le-au terminat si au vandut angajatilor apartamente cu peste 40.000-50.000 USD bucata. Chiar si ANL, o agentie a statului, vinde acum apartamente care vor fi real

Problema structurilor incepute inainte de 1990 si neterminate a revenit in atentia guvernantilor nostri, care considera ca acestea reprezinta un pericol public pentru aurolacii care le bantuie, dar si o afacere banoasa pentru cei care stiu cum sa le administreze. De exemplu, bancile care au primit astfel de structuri in inima Capitalei le-au terminat si au vandut angajatilor apartamente cu peste 40.000-50.000 USD bucata. Chiar si ANL, o agentie a statului, vinde acum apartamente care vor fi realizate pe astfel de structuri, batute zece ani de vant, la preturi exorbitante de peste 55.000 USD pentru un apartament de trei camere si mult mai mult pentru apartamente de patru si cinci camere. Companii private au preluat in asociere, la prima strigare, in 1991-1992, astfel de constructii si le-au transformat in sedii de birouri, pe care le inchiriaza cu 1.000 USD/luna.
Au mai ramas insa multe astfel de schelete de bloc atat in Bucuresti, cat si in alte orase sau comune ale tarii, constructii care sunt fie proprietati ale unor institutii ale statului, fie ale unor firme private care le-au primit de la stat in 1991-1992 si care nu au avut bani sa le finalizeze. Pe acestea le vrea ministerul lui Miron Mitrea: prin Ordonanta de urgenta adoptata joi, 5 septembrie, este prevazut ca in maximum o luna de zile toate aceste constructii sa fie inventariate, si proprietarii sa fie somati sa inceapa lucrarile pana in luna mai a anului viitor. In caz contrar, vor fi expropriati conform Legii nr. 33/1994, iar consiliile judetene si primariile vor avea dreptul sa se asocieze cu orice investitor, roman sau strain, pentru a finaliza structurile preluate in acest mod.
Tot joia trecuta a fost adoptata o reglementare distincta privind dezafectarea macaralelor abandonate pe santierele de constructii. Primarilor oraselor si comunelor tarii li se acorda un termen de doua luni pentru a le identifica si a gasi firme interesate sa le dezmembreze si sa le vanda la fier vechi. Pentru societatile care vor face acest lucru succesul este garantat, afacerea fiind verificata in urma cu trei ani de un primar de sector din Bucuresti, care a vandut pe sest cateva macarale.