Iarna se întoarce în România! Prognoza meteo 8 aprilie 2025. Unde va ninge

ANM a anunțat că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 0 și 11 grade și minime între -6 și 3 grade, precizând că, dimineața și noaptea, se vor semnala local brumă și îngheț la sol.

Cerul va fi temporar noros, iar precipitațiile vor apărea sub diferite forme, în funcție de regiune. La munte, va ninge, urmând să se depună un strat de zăpadă cu grosimi cuprinse, în general, între 5 și 10 cm. În Maramureș, Transilvania și Moldova, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar stratul de zăpadă va ajunge la 2–6 cm. În Banat, Crișana și, izolat, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, se vor semnala precipitații mixte.

Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, dar va prezenta intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, unde rafalele vor atinge 70–80 km/h, determinând viscol. Intensificări ale vântului vor apărea, de asemenea, local în vestul, centrul și nord-estul țării, cu viteze de până la 40–45 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În București, temperaturile vor rămâne mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros, iar trecător se pot semnala precipitații slabe, în special sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general slab până la moderat. Maxima termică se va apropia de 9 grade Celsius, în timp ce minima va coborî între -1 și 1 grad, cu valori ușor mai scăzute în zonele periferice ale orașului.

Vizibilitate redusă pe mai multe drumuri din țară

Potrivit informațiilor transmise de Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române, la acest moment, nu există drumuri naționale sau autostrăzi unde traficul să fie oprit din cauza unor accidente rutiere sau a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Totuși, vizibilitatea este redusă din cauza ceții pe mai multe drumuri din județele Ialomița, Prahova, Buzău, Călărași, Ilfov și Dâmbovița, unde se înregistrează valori sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri. De asemenea, în funcție de condițiile locale, există riscul apariției poleiului.

Pe principalele artere rutiere — autostrăzile A1 București–Pitești, A2 București–Constanța, A3 București–Ploiești, precum și pe DN 1, pe segmentul Ploiești–Brașov — traficul se desfășoară în condiții bune, cu carosabil parțial umed, vizibilitate bună și valori de trafic în limite normale.

Totuși, se înregistrează aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București–Pitești, precum și pe Centura Bucureștiului, în zonele localităților Chiajna, Domnești, Bragadiru și Pantelimon.

„Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă și în condițiile unui carosabil umed, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească în mod corespunzător luminile, iar în condițiile unui trafic aglomerat este important să se asigure bine înainte de orice manevră efectuată, să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii sau a direcției de deplasare și întotdeauna să acorde prioritate celor în drept, toate acestea pentru evitarea implicării în evenimente rutiere”, a transmis Poliția Rutieră.