evoMouse interpretează mișcările pe care utilizatorul le face cu mâna pe orice tip de suprafață. Utilizatorii pot controla cursorul, selecta foldere, pot da dublu-click, sau click dreapta doar mişcând natural degetele.

De asemenea, mouse-ul recunoaşte comenzi multi-touch specifice tablet PC-urilor precum “rotate”, “zoom”, “forward” şi “back”.  Acest lucru este posibil graţie unor senzori infraroșu montaţi pe partea din faţă a mouse-ului care interpretează mișcările mâinii pentru a genera comenzile.

evoMouse se conectează la calculator prin Bluetooth sau USB. Sud-coreenii consideră că acest tip de mouse va reduce apariţia sindromului de tunel carpian întâlnit în special la funcţionari, chelneri şi jurnalişti.

Sindromului de tunel carpian reprezintă o colecţie de simptome caracteristice şi semne care apar după încarcerarea nervului median în tunelul carpian. Simptomele obişnuite cuprind parestezii, tremor şi durere pe distribuţia nervului median.

Inventatorul mouse-ul pentru computer este considerat a fi Douglas Engelbart, care a construit un prototip în anul 1963, ajutat de colegul său de la Institutul de Cercetare Stanford, Bill English.

Invenţia era parte dintr-un proiect amplu derulat de Engelbart, menit a îmbunătăţi intelectul uman.

Engelbart a făcut prima demonstraţie cu un mouse de abia pe data de 9 decembrie 1968.

SURSA:celluon.com