Mai întâi de toate, Minerd vede puține motive să ne așteptăm la un salt semnificativ pe termen scurt în ce priveşte prețul petrolului. Dinamica cerere-ofertă rămâne incontestabil nefavorabilă, a spus Scott Minerd într-o întâlnire cu reporterii, în special în ceea ce priveşte capacitatea de stocare de la Cushing, Oklahoma., depozit care va fi plin în săptămânile următoare. Aceast fapt va aduce şi mai mult petrol pe piață.
Din punct de vedere tehnic, următoarea oprire pentru cotaţiile petrolului ar putea fi în jurul valorii de 34 dolari pe baril, a spus specialistul de la Guggenheim Partners și "ar putea exista ruperi de ritm, eventual, spre mijlocul cotaţiei de 20 de dolari."
Petrolul West Texas Intermediate a închis luni la 48.68 dolari pe baril, în scădere cu 19 de cenţi. Petrolul era tranzacționat la peste 107 dolari pe baril în iunie 2014, înainte de a plonja abrupt.
Nu este de mirare că scăderea a fost greu primită de sectorul energetic, indicii fiind de obicei în expectativă atunci când prețurile energiei sunt mai mici, iar în alte momente au scăzut la pas cu petrolul.
Peste toate însă, prăbuşirea petrolului ar trebui să fie un semn pozitiv pentru piaţa de acțiuni din SUA, a declarat Minerd, făcând o paralelă cu 1986, când efectele benefice ale prăbuşirii petrolului au ajutat stocurilor chiar dacă Federal Reserve a ridicat ratele dobânzilor.
În acel an, cotaţiile Nymex ale prețurilor petrolului au scăzut cu mai mult de 60% în primul trimestru, în condiţiile în care s-a produs o saturare la nivel mondial, care a încheiat primele trei luni ale acelui an la 10.42 dolari barilul. Petrolul Crude a recuperat mai puțin de jumătate din acele pierderi in primul trimestru, terminând anul 1986 cu o pierdere anuală de aproape 32%.