Windows Phone 8X dispune de un ecran LCD 2, de 4,3 inch, cu rezoluţie HD, 341ppi, protejat de lovituri sau de zgârieturi cu ajutorul sticlei uşoare Gorilla Glass 2. Procesorul este Qualcomm S4 de 1,5 GHz dual-core,  memoria RAM este de 1GB, iar spaţiul de stocare este de 16 GB. Camera principală are 8 megapixeli şi senzor BSI pentru imagini mai bune în lumină slabă. Camera frontală are 2,1 MP şi poate înregistra video la 1080p HD cu sunet stereo. În ceea ce priveşte conectivitatea, HTC 8X dispune de NFC, Wi-Fi, Bluetooth 2.1 + EDR, micro-USB 2.0 şi 3,5 mm stereo audio jack.

Windows Phone 8S vine cu un ecran  super LCD, de 4 inch, WVGA (800x 480 pixeli), cu Gorilla Glass, procesor Qualcomm S4 1 GHz dual-core, memorie RAM de 512 MB, capacitate de stocare de 4GB, cameră foto de 5 MP cu înregistrare video 720p HD şi sunet la calitate de studio cu Beats Audio integrat.

 “Am fost inspiraţi de Windows Phone 8 să creăm un smartphone nou ce oferă platformei designul emblematic şi personalitatea pe care o merită.   Este clar că Windows Phone a devenit unul dintre ecosistemele mobile de top, ce concurează umăr la umăr cu orice alte platforme mobile,” a spus Peter Chou, CEO HTC Corporation.

Pentru că parte integrantă din experienţa Windows Phone este culoarea, HTC aduce finisări premium în culori mate puternice şi sofisticate. Windows Phone 8X vine într-o varietate de culori, inclusiv albastru-California, negru-grafit, roşu-aprins şi galben Lime. Windows Phone 8S de la HTC e disponibil în nuanţele Domino, roşu-Fiesta, albastru-Atlantic şi gri.