IBM ar putea achizitiona mai multe companii de solutii software anul acesta in incercarea de a creste la 50% ponderea in care participa divizia sa de software la profitul total, informeaza Associated Press. Compania americana a achizitionat de la inceputul anului doua companii, Watchfire si Telelogic.

In prezent, divizia de software a IBM aduce 20% din veniturile companiei dar 40% din profit. Tinta de 50% este estimata pentru 2010.

Vanzarea de solutii software catre alte companii care apoi il vand sub marca proprie este in viziunea IBM un domeniu de viitor. Saptamana trecuta si-a extins parteneriatul cu Cisco Systems, acesta din urma avand voie sa foloseasca software IBM pentru a-si ajuta clientii sa-si intretina mai bine retelele de comunicatii.

Potrivit IBM, operatiunile companiei din acest sector cunosc o rata de crestere de doua cifre dupa achizitiile facute in ultimii ani. IBM a semnat acorduri cu 4.500 de firme prin care le permite utilizarea software-ului sau in produse proprii.

Valoarea acestei piete este de 25 de miliarde de dolari, estimeaza compania de cercetare de piata IDC iar solutiile de securitate reprezinta segmentul cu cea mai mare crestere.

IBM a anuntat in martie ca isi va continua politica de achizitii si in 2007, anul trecut cumparand 13 companii contra sumei de 4,8 miliarde de dolari. In ultlimii sapte ani, IBM a preluat 45 de companii.

Sursa: AP 18 Iunie 2007