ÎCCJ a decis. Cererea de revizuire depusă de Parchetul General în procesul lui Sebastian Ghiță a fost respinsă

Cererea de revizuire depusă de Parchetul General în procesul lui Sebastian Ghiță a fost respinsă astăzi, 5 aprilie, conform deciziei luate de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) transmite că astăzi a decis respingerea cererilor de revizuire depuse de Parchetul General în procesele lui Sebastian Ghiță și cazul Romsilva.

Trebuie menționat și că CCR a decis în luna iulie a anului trecut că este neconstituțional dreptul SIIJ de a retrage apelurile în dosarele DNA în care sunt judecați magistrați.

Dosarele lui Sebastian Ghiță și Romsilva

Toți inculpații au fost achitați definitiv, în cazul dosarului lui Sebastian Ghiță. În dosarul Romsilva, cinci inculpați au scăpat definitiv de problemele penale.

Este demn de reamintit că printre aceștia se numără fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu și fostul sef Romsilva, Adam Crăciunescu. Totuși, procesul continuă pentru alți 11 inculpați condamnați în faza de fond la pedepse între 2 si 3 ani de inchisoare, printre ei fiind foștii deputați PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, Andrei Hrebenciuc sau prințul Gheorghe Paltin-Sturdza.

Promisiunea lansată de Romsilva

Potrivit unui comunicat transmis de Romsilva, instituția va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară circa 20 milioane de puieţi forestieri, acţiune care va duce la regenerarea naturală a 6.015 de hectare de fond forestier şi la împădurirea a altor 3.115 de hectare.

Srusa citată mai precizează că acţiunile de plantare marchează debutul Lunii Plantării Arborilor, pe data de 15 martie. Totodată, se pare că pe fondul pandemiei de coronavirus, acțiunile de împădurire cu voluntari s-au redus semnificativ, urmând să fie reluate în momentul în care situația sanitară va permite acest lucru.

„Luna Plantării Arborilor este organizată, în fiecare an, între 15 martie şi 15 aprilie, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, în această perioadă fiind realizate lucrări de împăduriri, acţiuni de popularizare şi educare, iar administratorul pădurilor proprietatea publică a statului pune la dispoziţia celor interesaţi puieţii forestieri necesari acţiunilor de împăduriri şi asigură sprijinul logistic pentru acţiunile voluntarilor.

În acest an, pe fondul pandemiei provocată de virusul SARS CoV-2, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a redus semnificativ acţiunile de împăduriri cu voluntari şi cele de educaţie forestieră, acestea urmând a fi reluate când condiţiile sanitare vor permite acest lucru”, informează instituţia.

Sursă foto: Dreamstime