Sună pretenţios şi complicat, dar nu este deloc aşa. Înseamnă de fapt imagine de cristal, care te face să împietreşti în faţa ecranului, şi filmuleţe de vacanţă care se apropie calitativ de cele făcute cu o cameră profesionistă.
Cei cărora le place să se joace cu imaginile în mişcare au la dispoziţie câteva „jucării“ noi. Panasonic a lansat recent gama sa de camere video şi ecrane cu plasmă Full HD (cu o rezoluţie de 1.920×1.080 de pixeli). Oferta locală de camere video de înaltă calitate se îmbunătăţeşte astfel cu două modele aparte, HD-SD5 şi HDC-SX5, adică unul dintre cele mai mici şi mai uşoare modele cu înregistrare pe card de memorie şi, respectiv, un model hibrid care poate înregistra imagini atât pe carduri de memorie, cât şi pe discuri DVD.
Ambele aparate dispun de sistemul 3CCD şi de stabilizator optic de imagine, care permit utilizatorilor înregistrarea filmelor în culori vii, frumoase şi fără neclarităţi cauzate de mişcare. HDC-SX5 poate înregistra până la 180 de minute de film pe un card de memorie de opt GB şi până la 60 de minute pe un disc DVD-R dual-layer. Camera poate copia intern materialul, înregistrat în cardul de memorie, pe un disc DVD cu diametrul de opt centimetri, prin apăsarea unui singur buton, nefiind necesară utilizarea unui PC. Formatul de înregistrare poate fi ales de fiecare dată când se începe filmarea. Se poate opta şi pentru înregistrarea filmului pe disc DVD la rezoluţie standard (MPEG2).
Noile modele de ecrane cu plasmă încorporează şi ele tehnologii mult îmbunătăţite, ce reuşesc să reproducă imagini în culori naturale, pline de viaţă, folosindu-se de noul procesor de semnal V-Real Pro 2, şi de un optimizator digital. Noile plasme Full HD Viera sunt concepute astfel încât să asigure o funcţionare optimă timp de 100.000 de ore (30 de ani).
Reprezentanţii companiei spun că în ultima vreme s-a înregistrat o creştere considerabilă a cererii pentru televizoare LCD Full HD cu diagonala de 94 de centimetri, aşa că au adus un astfel de produs şi în ţara noastră: TX-37LZ70. Acesta încorporează tehnologii de ultimă generaţie, precum V-Real Pro 2 şi panouri IPS-Alpha Full HD, care garantează o vizionare bună din orice unghi.
Lansarea acestor modele s-ar putea traduce, în viitor, într-o creştere a cotei de piaţă a Panasonic. În primele opt luni ale anului, producătorul japonez a avut o cotă de piaţă de 32 de procente pe o piaţă a plasmelor care, conform estimărilor reprezentanţilor companiei, va ajunge anul acesta la un volum total (incluzând aici şi ecranele cu tehnologie LCD) de 180.000 de unităţi.