Revista „Forbes” a lansat topul celor mai de încredere companii din Statele Unite, primul loc fiind ocupat de AllianceBernstein Holding, firmă din New York ce se oferă servicii de management al investiţiilor, dar şi alte servicii de administrare a bunurilor.

Locul doi este ocupat de compania Bemis, producător de produse de împachetat flexibile din materiale rezistente la presiune, ce are clienţi atât în Statele Unite, cât şi în Canada şi Europa. CDI, companie din Philadephia ce oferă servicii de outsourcing şi servicii în domeniul ingineriei şi IT-ului, se află pe locul al treilea, în timp ce Dollar Financial, companie de servicii financiare, este pe locul patru. Lanţul de magazine generaliste de reduceri Fred’s se află pe locul cinci, clienţii săi fiind familiile cu venituri mici sau medii din oraşele mici.

Topul a fost alcătuit de firma de cercetare Audit Intergrity, luând în considerare gradul de transparenţă al contabilităţii companiilor şi relaţia lor cu investitorii şi acţionarii în 2006. Pentru stabilirea poziţiilor în top au fost folosite criterii financiare şi non-financiare, menite iniţial să monitorizeze factori asociaţi cu fraudele sau denaturarea datelor financiare.

Sursa: Capital 28 Martie 2007