Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) va realiza un proiect de comunicare online pentru romanii de peste hotare prin care acestia vor putea, printre alte servicii, sa-si prelungeasca vizele sau sa-si plateasca taxele si impozitele, din strainatate, informeaza un comunicat IGCTI. Infrastructura proiectului urmeaza sa fie construita de Inspectorat impreuna cu Microsoft Romania, iar continutul proiectului va fi furnizat de Asociatia eRomania Gateway si Freedom House Romania.

“Proiectul se va dezvolta pe infrastructura hardware a Sistemului Electronic National (SEN) www.e-guvernare.ro, astfel incat, intr-o faza ulterioara, romanii din strainatate sa beneficieze de aceleasi servicii pe care le au cei din tara. Pana la urma, acesti romani ne reprezinta in strainatate, iar munca lor a adus doar anul trecut in tara peste trei miliarde de euro”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI. 

“Participarea Microsoft alaturi de IGCTI la competitia de proiecte pentru crearea unei platforme integrate de comunicare pe Internet dedicata comunitatilor romanesti de peste hotare, organizata de MAE – Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, a fost un prilej nou de afirmare a parteneriatului nostru”, a spus Ovidiu Artopolescu, general manager Microsoft Romania.  

IGCTI este o institutie publica subordonata Guvernului care gestioneaza spectrul de frecvente radioelectrice si este managerul sistemelor de guvernare electronica din Romania.

 

Sursa: Capital 20 Martie 2007