Grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) va prelua restul de 10% din acţiunile reţelei Winmarkt de la compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro, devenind astfel acţionar unic al magazinelor.

„IGD Group, care deţine deja 90% din reţeaua Winmarkt, a semnat un acord preliminar pentru achiziţia a 10% din Win Magazine (firma care operează reţeaua de centre comerciale – n.r.) de la Investitori & Partner Immobiliari. Valoarea tranzacţiei este de 21 de milioane de euro, iar încheierea preluării va fi realizată după 30 aprilie”, se arată într-un comunicat al IGD.

Grupul italian a avut drept de preferinţă pentru achiziţia pachetului minoritar, pe care trebuia să-l exercite în perioada 1 aprilie-30 septembrie 2011. Deoarece IGD şi-a exercitat acest drept mai devreme, compania a beneficiat de un discount de 2,8% din preţul determinat pe baza valorii activelor la sfârşitul anului trecut.

Suma va fi plătită în două tranşe, din care 2,1 milioane euro în 15 zile de la semnarea acordului prelimiar, în timp ce restul, de 18,9 milioane de euro, va fi achitat în momentul în care acţiunile vor fi transferate efectiv.

Active depreciate cu 6,2%

IGD Group a preluat în anul 2008 reţeaua de centre comerciale Winmarkt, în parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investiţii Ivington Interprises Limited şi Broadhurst Investments Limited, reprezentate în România de Siminel Andrei.

Portofoliul preluat în România include 15 centre comerciale Winmarkt, cu o suprafaţă totală de 147.000 de metri pătraţi, precum şi un imobil de birouri închiriat unei bănci.

Valoarea activelor imobiliare deţinute în România a scăzut anul trecut cu 6,2%, comparativ cu 2008, la 187,6 milioane de euro, iar veniturile realizate pe piaţa românească au avansat cu 3,2 milioane de euro anul trecut.

Veniturile IGD au crescut în 2009 cu peste 18 milioane de euro, la 119,6 milioane de euro. Valoarea activelor imobiliare din portofoliul companiei a urcat de la 1,4 miliarde de euro în 2008 la 1,7 miliarde de euro în 2009.

Portofoliul este format, în principal, din proprietăţi de retail în Italia şi România şi active imobiliare în construcţie în Italia.

SURSA: Mediafax