Îi dă afară pe toți! O mare companie face concedieri pe bandă rulantă

concedieri disponibilizari angajati loc de munca dat afara job

SURSA FOTO: Dreamstime

Pe lângă pandemia de coronavirus, o mare companie se confruntă cu alte probleme, motiv pentru care, mai bine de 1.000 de angajați aflați în posturi de conducere ar urma să fie dați afară. Anunțul a venit chiar acum.

Probleme mari la Unilever, gigantul din domeniul bunurilor de larg consum, care deţine branduri precum săpunul Dove şi crema Marmite.

Într-o informare transmisă marți, compania anunță că are în plan să renunţe la aproximativ 1.500 de angajați aflați în posturi de conducere,  în contextul în care la momentul actual are loc un proces de reorganizare.

Sursa citată precizează că rolul reorganizării este acela de a atenua temerile investitorilor după o ofertă nereuşită de preluare şi a anunţului conform căruia un investitor îşi majorează participaţia în companie, transmite Reuters.

Unilever are în momentul de față 149.000 de angajaţi pe plan global, iar conform noii organizări, afacerea va fi împărțită în cinci noi divizii – frumuseţe şi bunăstare, îngrijire personală, îngrijirea locuinţei, nutriţie şi îngheţată.

Director Unilever a declarat că noua mutare va aduce un răspuns mai bun în fața tendințelor consumatorilor și totodată va accelera și livrările.

“Noul nostru mod de organizare a fost dezvoltat în ultimul an. Mutarea afacerilor în cinci categorii ne permite să răspundem mai bine tendinţelor consumatorilor şi să accelerăm livrările”, a afirmat directorul general Alan Jope.

Decizia drastică luată de Unilever

Trebuie menționat faptul că anunțul privind concedierea a peste 1.000 de angajați nu este întâmplător și vine la câteva zile după ce s-a raportat că firma Trian Partners a investitorului Nelson Peltz îşi majorează participaţia deţinută la al doilea producător global de produse de îngrijire personală.

În ultimul an, acţiunile Unilever au scăzut cu aproximativ 13%. Totodată, săptămâna trecută, GlaxoSmithKline (GSK) a respins oferta de 50 de miliarde de lire sterline (68,4 miliarde de dolari) de la Unilever pentru divizia sa bunuri de consum, spunând că “subevaluează în mod fundamental” afacerea şi perspectivele sale de viitor.

De menționat este faptul că aceasta ar fi fost una dintre cele mai mari tranzacţii care ar fi implicat firme listate la Bursa de la Londra şi ar fi transformat Unilever într-un lider pe segmentul produselor de frumuseţe şi îngrijire personală.

Amintim faptul că în luna noiembrie a anului trecut, compania europeană CVC Capital Partners a anunţat că va plăti cinci miliarde de dolari pentru achiziţionarea diviziei de ceaiuri a Unilever, după ce a depăşit ofertele firmelor de private equity Advent şi Carlyle pentru o afacere care deţine brandurile PG Tips şi Lipton.

Unilever a fost înfiinţată în 1930, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri. La momentul actual, compania este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de alimente şi produse de îngrijire personală. Totodată, Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.