Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost întrebat joi seară, la România TV, de către Victor Ciutacu, când îşi va anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024. Totuși, șeful social-democraților spune că nu luat o astfel de decizie și așteaptă anul 2024 pentru asemenea discuții.

Marcel Ciolacu: Haideți să vorbim în anul 2024

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a declarat, joi, 1 decembrie, că încă nu a luat o decizie în ceea ce priveşte o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024, explicând că acest subiect va fi discutat în anul respectiv.

„Haideţi să vorbim în anul 2024”, a transmis Marcel Ciolacu.

El va fi viitorul președinte? S-a aflat cine ar putea să îi ia locul lui Iohannis

Mai mult, acesta a adăugat că PSD nu ar exclude însă varianta susținerii unei persoane din afara partidului care să fie un om cu structură de stânga.

„Nu şi încă nu este. Eu cel puţin nu am luat o astfel de decizie. Haideţi să schimbăm în primul rând unde a greşit PSD. Haideţi să vorbim în anul 2024. Momentan avem o provocare în 2023.

Va fi un an încărcat, dar sperăm să gestionăm aspectele economice. O maturitate politică cred că îţi cere precauţie în acest moment. Şi aici cred că e punctul comun pe care îl am cu Nicolae Ciucă.

Avem o abordare precaută şi trebuie să fim responsabili”, a transmis Marcel Ciolacu, întrebat joi la România TV, de Victor Ciutacu, despre momentul în care îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale.

Vorbind despre varianta ca PSD să sprijine un candidat la prezidenţiale din afara formaţiunii, o persoană cu viziuni de stânga, liderul social-democraţilor a venit cu o serie de declarații surprinzătoare. Victor Ciutacu a cerut mai multe detalii cu privire la ideea susținerii unui alt candidat.

„O personalitate de stângă? Da, nu am nici cea mai mică reţinere. Sunt personalităţi, oameni cu structură de stânga. Domnul Cristoiu are structură de stânga.

V-am dat un exemplu de om autentic de stânga. Pe mine mă critică mereu, dar îl citesc cu plăcere”, a transmis Marcel Ciolacu joi seară.

Pe cine ar putea să sprijine liderul PSD?

În prezent, un posibil candidat cu o structură de stânga puternică nu este nimeni altul decât secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, fost candidat la prezidențiale și fost președinte al PSD.

Ciolacu spune că dorește unirea României cu Republica Moldova

Marcel Ciolacu a mai spus că îşi doreşte unirea României cu Republica Moldova, iar această ţară trebuie să aibă acelaşi traseu ca al statului nostru şi anume aderarea la UE şi NATO.

„Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm – lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu? Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin.

Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România. Eu mi-aş dori varianta mai scurtă ca România să se unească cu Republica Moldova.

Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei. Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi cu al românilor din România – UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal. Nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a mai spus Marcel Ciolacu.