Aceste produsele au fost retrase imediat de la vânzare din toate magazinele din lume, iar testele efectuate de designerii IKEA au arătat că a existat un defect de fabricaţie al barei de metal.  Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut  2.939 de paturi Kritter şi Singlar, care fac parte din seria celor defecte.

IKEA anunţă clienţii care au cumpărat un pat Kritter, a carui serie înscrisă pe eticheta lipită de tăblia de la capul patului sau dedesubtul cadrului este cuprinsa intre 1114 si 1322, şi pe cei care au paturi Sniglar datate cu seriile de la 1114 la 1318 că vor primi gratuit un set de reparaţii. Setul de reparaţie include o bară solidă metalică de diametru 10 milimetri, garnituri pentru ataşarea barei la tăblia laterală, două  imbusuri şi instrucţiuni de înlocuire a barei metalice.

Modelul de pat Kritter costă 289 lei, iar cel Sniglar costă 109 lei. Reprezentanţii IKEA spun că paturile pot fi folosite în deplină siguranţă câtă vreme bara metalică nu este ruptă. Decizia de a rechema aceste produse pentru reparaţii a fost luată ca o măsură de a preveni orice risc de producere a vreunui incident şi de a evita remedierea posibilelor urmări.

În total, în lume, s-au vândut aproximativ 200.000 de bucăţi  de paturi pentru copii Kritter – fabricate între seriile 1114 şi 1322, şi Sniglar – de la 1114 la 1318.

Patul Kritter

Patul Singlar