IKEA vrea să lanseze, în luna iunie, o gamă de mobilier cu televizor şi sistem audio integrat, în cinci oraşe europene, iar din toamnă în alte şapte ţări europene, urmând ca pe restul pieţelor să introducă noile produse din vara anului 2013, susţin oficiali IKEA citaţi de Reuters.

Televizoarele, sistemele audio wireless şi playerele CD/DVD/Blu-ray integrate în această gamă de mobilier sunt dezvoltate special pentru IKEA.

"Acesta este un pas important pentru noi. Vom avea o ofertă unică pe piaţă. Lansăm un nou concept: dintr-un singur loc poţi cumpăra şi  mobilă şi electronice", a declarat pentru Reuters Magnus Bondesson, şeful diviziei IKEA pentru camere de zi. Prin noul tip de mobilier, grupul suedez vrea să rezolve problema dezordinii create de cablurile din camerele de zi, a adăugat el.

Preţurile vor porni de la aproximativ 730 euro pentru cea mai simplă combinaţie de unităţi de mobilier, televizor şi sistem audio, a declarat directorul de vânzări al IKEA Suedia, Tolga Oncu. "Au existat semnale clare din partea consumatorilor că doresc să cumpere electronice integrate în mobilier. La modul în care funcţionează IKEA, oferind produse la cele mai mici preţuri de pe piaţă, suntem convinşi că acesta va fi un mare succes", a declarat Oncu, refuzând să comenteze pe marginea costurilor proiectului sau estimările privind vânzările şi profitul noii game de mobilier.

Cooperarea cu TCL nu este prima afacere pe care IKEA o întreprinde în afara sectorului mobiler. Timp de zece ani, IKEA a vândut electronice dezvoltate în cooperare cu Whirlpool, iar de trei ani încoace comercializează aparate create împreună cu Electrolux.