Potrivit unui comunicat al companiei, magazinul IKEA din zona comercială Băneasa își invită clienții care au cumpărat acest produs să îl returneze, pentru a primi înapoi suma plătită la achiziționarea lui.
Corturile au fost produse în Vietnam și au fost vândute în toate magazinele IKEA din lume, în perioada 1-22 august 2011, în număr de 97.800 bucăți. Produsul a fost retras de la vânzare din toate magazinele.
Magazinul IKEA din București a comercializat 516 produse cu codul 101.920.09, la prețul de 39,99 lei și nu a primit nicio sesizare. Clienții care au un produs cu acest cod sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin pentru a-l returna și a-și primi banii inapoi, începând de astăzi, 6 octombrie 2011, precizează același comunicat.
Toate componenetele produsului au fost re-testate atât de laboratoarele IKEA, cât şi de un laborator extern. Testele au arătat că firul metalic nu este suficient de rezistent şi poate ceda dacă este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis să retragă imediat cortul pentru copii BUSA de pe piaţa mondială.
Testele de siguranță preliminare punerii în vânzare nu au arătat niciun defect de rezistență a firului metalic.