Conform informațiilor oferite de Poliția Română, persoanele vizate din Vrancea sunt suspectate nu doar de evaziune fiscală, ci și de implicare în activități ilegale legate de punerea în circulație a unor produse contrafăcute, purtând mărci identice sau similare cu cele înregistrate.

Polițiștii din Vrancea au desfășurat o amplă acțiune împotriva evaziunii fiscale

Perchezițiile au inclus și punctele de lucru ale unei societăți comerciale din județul Vrancea, specializată în comerțul cu metale prețioase. Acțiunea autorităților a vizat identificarea bunurilor fără documente de proveniență și a evidențelor contabile care ar putea demonstra activitățile infracționale.

În urma descinderilor, autoritățile au confiscat:

  • 1,2 kilograme de obiecte din aur, purtând mărci identice sau similare cu cele înregistrate;
  • 73 de bijuterii din aur alb și galben, de 14 și 18 karate, încrustate cu diamante și alte pietre prețioase, cu o valoare estimată la 200.000 de euro, pentru care nu s-au putut prezenta documente justificative;
  • 138 de grame de bijuterii din aur, de asemenea fără documente de proveniență;
  • 148.000 de lei proveniți din vânzarea de bijuterii, sumă care nu fusese înregistrată în evidențele contabile.

Toate bunurile au fost indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor, urmând să fie stabilită întreaga dimensiune a activităților ilegale.

Poliția Română
SURSA FOTO: Dreamstime

Polițiștii au beneficiat de sprijinul colegilor din Galați, Sibiu, Mureș, Bihor și Dolj

Pentru desfășurarea acțiunii, polițiștii vrânceni au beneficiat de sprijinul colegilor din inspectoratele județene de poliție din Galați, Sibiu, Mureș, Bihor și Dolj. Cooperarea a fost esențială pentru coordonarea investigațiilor și desfășurarea eficientă a perchezițiilor.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 1,2 kilograme obiecte din aur care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, 73 de bijuterii din aur alb şi galben de 14 şi 18 karate, cu diamante şi alte pietre preţioase, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă, 138 de grame de bijuterii din aur, tot fără documente de provenienţă, precum şi suma de 148.000 de lei proveniţi din vânzarea de bijuterii, neevidenţiată în actele contabile”, au transmis autoritățile într-un comunicat.

Ancheta continuă, iar autoritățile urmează să stabilească toate detaliile activității infracționale și să tragă la răspundere persoanele implicate.