Ilie Bolojan (PNL), față în față cu antreprenorii români

Surse politice au confirmat că, înainte de a participa la discuțiile importante cu liderii partidelor proeuropene, președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a avut o întâlnire cu reprezentanți din sectorul privat din România.

Aceasta a fost o întâlnire restrânsă, în care s-au căutat soluții comune pentru reformarea clasei politice și pentru a accelera drumul proeuropean al țării. În cadrul întâlnirii lor, ei au discutat despre necesitatea urgentă de a reforma clasa politică și statul român. Ilie Bolojan le-a spus că este nevoie de o schimbare fundamentală în modul în care este condusă țara.

Ilie Bolojan le-a mulțumit antreprenorilor pentru sprijinul lor înaintea alegerilor parlamentare. El le-a spus că susținerea lor publică pentru orientarea proeuropeană a fost esențială și că acest mesaj a arătat că mediul privat dorește stabilitate, predictibilitate și un guvern care să se concentreze pe dezvoltare.

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici

El le-a spus celor prezenți că România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, oameni din mediul privat care să fie profesioniști și orientați spre performanță. Potrivit spuselor sale, reforma nu poate veni doar din partidele politice, ci și din partea celor care au demonstrat că pot avea succes în afaceri și care ar trebui să ajute la schimbarea clasei politice.

De aceea, el le-a cerut antreprenorilor să se implice mai mult în politică. „Nu mai putem aștepta ca alții să facă schimbările pentru noi. Dacă vrem un stat mai eficient și mai bine condus, trebuie să ne implicăm noi înșine”, a fost mesajul lui Ilie Bolojan.

„România are nevoie de o generație nouă de lideri politici, oameni care să vină din mediul privat, să aibă o abordare profesionistă și să fie orientați spre performanță. Reforma nu poate veni doar din interiorul partidelor; este esențial ca cei care au demonstrat că pot performa în mediul de afaceri să contribuie și la transformarea clasei politice.

Nu mai putem aștepta ca alții să schimbe lucrurile în locul nostru. Dacă vrem un stat mai eficient, mai bine condus, trebuie să ne implicăm personal”, le-ar fi spus liberalul celor prezenți.

Negocierile pentru formarea unui guvern pro-european au început de la ora 19:00, când liderii Partidului Național Liberal (PNL), Partidului Social Democrat (PSD), Uniunii Salvați România (USR), Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) și reprezentanții minorităților naționale s-au întâlnit la Palatul Victoria.