76 de ani de la înființarea NATO
Înființată pe 4 aprilie 1949, prin semnarea Tratatului de la Washington, NATO a devenit o forță esențială pentru stabilitatea și securitatea globală, reunind națiuni cu valori comune, dedicate păcii și apărării colective.
În contextul aniversării a 76 de ani de la înființarea NATO, Ilie Bolojan, liderul administrației locale, a subliniat importanța continuării angajamentului față de alianță.
El a transmis un mesaj pe rețelele sociale, reamintind faptul că România rămâne ferm dedicată valorilor fundamentale ale NATO: unitate, solidaritate și apărare colectivă.
Ilie Bolojan a subliniat, de asemenea, că, în fața provocărilor globale în creștere, legătura transatlantică este mai importantă ca niciodată, o observație relevantă într-o perioadă în care securitatea globală este pusă la încercare pe multiple fronturi.
„România rămâne ferm angajată față de valorile și principiile care stau la baza Alianței: unitate, solidaritate și apărare colectivă. În fața provocărilor globale în creștere, legătura noastră transatlantică este mai importantă ca niciodată”, spune Bolojan.

România, un aliat puternic NATO după 21 de ani
La 21 de ani de la momentul crucial al integrării în Alianța Nord-Atlantică, România reflectă asupra drumului său și asupra valorii pe care a adus-o în cadrul sistemului de securitate colectivă. Premierul Marcel Ciolacu, cu un discurs optimist și ferm, subliniază angajamentul ferm al țării față de valorile și principiile fundamentale ale organizației, într-o perioadă marcată de creșterea provocărilor internaționale. România a reușit să își transforme statutul de membru NATO într-un punct de referință al securității și stabilității regionale, demonstrându-și rolul esențial în arhitectura de apărare globală.
În ciuda provocărilor externe, România a rămas un exemplu de stabilitate, cu un angajament constant față de obiectivele NATO, consolidându-și poziția ca un partener strategic de încredere. Aderarea la NATO, în 2004, nu a fost doar un act simbolic, ci o decizie pragmatică și necesară, în contextul schimbărilor geopolitice din Europa și în fața unor amenințări tot mai evidente. La două decenii distanță, această alegere a contribuit la consolidarea securității naționale și regionale, oferind, în mod direct, cetățenilor români o protecție considerabilă într-o lume tot mai incertă.