Ilie Bolojan a reacționat în urma zvonurilor care spuneau că liberalul ar fi pus ochii pe conducerea PNL. Candidatul la parlamentare spune că sunt doar „speculaţii de campanie”.
Ilie Bolojan a vorbit vineri, 11 octombrie, despre candidatura sa la alegerile parlamentare. Astfel, liderul liberal a negat zvonurile care spuneau că liberalul ar fi pus ochii pe conducerea PNL.
Ilie Bolojan spune că nu vrea să preia conducerea PNL
Potrivit liberalului, acestea sunt doar „speculaţii de campanie”. De asemenea, a explicat că alegerea sa de a candida pe locul întâi la Senat este„un prim pas pentru a reprezenta cetăţenii judeţului Bihor în Parlamentul României”.
Bolojan susține că vrea să fie „un sprijin pentru ei şi pentru administraţiile” locale.
„Este un prim pas pentru a reprezenta cetăţenii judeţului Bihor în Parlamentul României, pentru a fi un sprijin pentru ei şi pentru administraţiile noastre, dacă ei vor considera fezabil acest lucru. Asta e o chestiune certă”, a declarat Bolojan.
Cu privire la zvonuri, el susține că „sunt tot felul de speculaţii”, care nu au legătură cu realitatea.
„Celelalte chestiuni sunt tot felul de speculaţii, de campanie, popular de băţ vârât prin gard, care nu are nici o legătură cu realitatea, vă rog să mă credeţi”, a completat Bolojan.
Nicolae Ciucă, actualul șef al PNL, este convins de șansele sale
În altă ordine de idei, Nicolae Ciucă, actualul șef al PNL, s-a arătat convins de șansele sale la alegerile prezidențiale. Odată ce va deveni noul șef de stat, susține el, ar urma să respecte prevederile constituţionale și va lua numai „decizii foarte bune”.
„Am intrat în această competiţie fiind convins că vom intra în turul 2 şi vom câştiga alegerile. Ce urmează să se întâmple după aceea? Eu voi proceda în conformitate cu prevederile constituţionale şi vă rog să nu aveţi niciun dubiu legat de acest lucru.
În momentul de faţă, avem o singură direcţie, un singur obiectiv şi mergem pe acea direcţie. Câştigăm alegerile şi veţi vedea că vom lua decizii foarte bune. Eu personal voi lua decizii foarte bune”, a spus el.
El a spus apoi că România are nevoie de un președinte care să ştie o limbă străină căci, în momentul în care între doi oameni apar doi translatori, relaţia personală nu mai este la fel de solidă. Din experiența sa în relațiile externe, a învățat că relaţiile personale între liderii statelor și alți diplomați „contează foarte mult”.