„Segmentul de activitate în care am considerat că trebuie să aplicăm o politică prudenţială cu precădere a fost cel imobiliar. În consecinţă am procedat la încetinirea dezvoltării unor proiecte imobiliare finanţate din fonduri proprii sau provenite din credite bancare, cum ar fi complexul rezidenţial Dumbrava Sibiului şi alte investiţii în imobile rezidenţiale în diferite locaţii din Sibiu“, spune Ilie Carabulea.
El a oprit pe perioada crizei şi investiţiile în spaţii comerciale, birouri, hale de întreţinere şi reparaţie auto ce urmau a fi ridicate pe terenuri pe care le avea achiziţionate de anii trecuţi în Italia şi Spania.
„Dat fiind contextul economic mai favorabil, în ultima vreme analizăm posibilitatea reluării finanţării investiţiilor imobiliare începând cu cea de-a doua parte a anului 2011. Revirimentul pieţei imobiliare este clar perceptibil, cel puţin la nivelul judeţului Sibiu, dat fiind faptul că în prima parte a anului 2011 am reuşit să vindem către persoane fizice mai multe spaţii cu destinaţia de locuinţe. Aceasta în condiţiile în care pe parcursul anilor 2009 şi 2010 vânzările în acest domeniu fie că au fost nesemnificative, fie că au stagnat“, concluzionează milionarul sibian.
Ilie Carabulea s-a plasat anul trecut pe locul 28 în TOP 300 Capital cu o avere estimată la 190-200 mil. euro. Afacerile holdingului Atlassiv pleacă din zona transporturilor de persoane şi trece prin domenii precum media, tichete de masă, retail, agricultură, turism, construcţii, asigurări şi bănci.