Ilinca Ilie înființa compania Luzan în anul 1992, iar de atunci până în prezent, businessul s-a transformat într-un grup de firme care se ocupă cu logistica, transportul și comercializarea produselor cu/pentru tutun. Luzan Logistic, principala companie a grupului, are peste 130 de angajați și a raportat venituri de 874 milioane lei în 2020.

Antreprenorul Ilie Ilinca ne-a transmis că obiectivul principal al Luzan este de a trece pragul de 1 miliard de lei venituri în 2020, iar conform evoluției companiei până la momentul actual, există toate șansele. Pe de altă parte, profitul estimat pentru 2021 este de 2% din cifra de afaceri, aproximativ 20 milioane lei

CAPITAL: Care este cifra de afaceri prognozată pentru anul 2021? 

Ilinca Ilie: Noi ne-am propus pentru acest an să atingem 1 miliard de lei, până în acest moment suntem în țintă, sperăm să ne atingem obiectivul!

CAPITAL: Ce profit prognozați la finalul acestui an? 

Ilinca Ilie: Estimarea noastră de profit este undeva în jurul a 2% din cifra de afaceri, adică aproximativ 20 milioane lei.

CAPITAL: Care este bugetul de investiții pentru 2021? Dar pentru anul 2022? 

Ilinca Ilie: Bugetul de investiții pentru 2021 pentru Luzan Logistic este de aproximativ 500.000 euro, însă am investit de asemenea în Tabacco Logistic, care este o companie tot din grup, suport pentru Luzan Logistic (un proiect dezvoltat tot de noi).

CAPITAL: Care sunt cele mai importante investiții pe care compania dvs. le-a realizat în acest an? 

Ilinca Ilie: Continuăm să investim în automatizarea proceselor din back office pentru a obține o viteză mai bună a de lucru și a integra noi procese pe lângă cele de vânzarea vansale. Continuăm să investim în zonele în care am deschis puncte noi de lucru (București și Caraș Severin). Alocăm tot mai multă atenție și zonei de comerț online.

CAPITAL: Care sunt cele mai importante provocări pe care le-ați înfruntat în acest an? 

Ilinca Ilie: Sunt în principal aspecte operaționale. Cele mai importante ar fi nivelul cheltuielilor care a crescut începând cu combustibilul și continuând cu serviciile pe care le utilizăm. De asemenea avem și o creștere a termenului de încasare a creațelor din piață. Riscul de neplată a crescut și el în acest an.