Imigranţii din Marea Britanie vor primi sfaturi privind modalitatea de a obţine ajutoare sociale, iar acest lucru îi va ajuta să obţină cetăţenia britanică, potrivit unei propuneri a Guvernului, scrie The Daily Express în ediţia electronică.

Potrivit unui document consultativ al Ministerului de Interne, consilierii vor veni în sprijinul imigranţilor pentru a se integra, oferindu-le sfaturi referitoare la traiul din Marea Britanie, inclusiv pentru cererile de ajutoare sociale.

Autorităţile locale ar urma să organizeze „zile de ghidare” pentru imigranţii care vor plăti pentru a participa şi pentru a obţine avantaje concrete în vedere obţinerii cetăţeniei. În cadrul acestor „zile de ghidare”, autorităţile vor oferi sfaturi cu privire la drepturi şi obligaţii, legislaţie, sănătate şi învăţarea limbii engleze.

Punctaţi pentru abilităţi

Aceste demersuri vor face parte din planurile de introducere a unui sistem bazat pe puncte pentru noii cetăţeni. Imigranţii vor acumula puncte pentru abilităţile pe care le au, înţelegerea valorilor britanice şi pentru faptul că locuiesc în zone unde există un deficit de forţă de muncă, precum Scoţia. Punctele vor fi pierdute în cazul comiterii de infracţiuni, al eşecului de a se integra şi al comportamentului antisocial, ce ar putea include protestele faţă de trupele britanice.

Organizatorii de campanii pentru controlul imigraţiei au salutat propunerile care vor pune capăt obţinerii automate de cetăţenie după o perioadă de şedere de cinci ani în Marea Britanie. Ministerul de Interne a anunţat că lista cu beneficii nu va fi pusă la dispoziţie, dar vor fi oferite sfaturi ca aceia care doresc să aibă o slujbă să primească ajutor.

SURSA: Mediafax