Veste excelentă pentru IMM-urile din România!
Finanţare consistentă pentru IMM-uri. Firmele pot primi până la 100.000 de euro
Întreprinderile mici şi mijlocii din ţara noastră au la dispoziţie 2,2 miliarde de euro în vederea digitalizării, prin intermediul Programului Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare.
Totul se întâmplă în contextul în care, pe 25 iulie, Comisia Europeană a aprobat 45 de miliarde de euro prin acordul de Parteneriat pentru transformarea României.
Prin intermediul Programului Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare, IMM-urile pot obţine între 30.000 şi 100.000 de euro pentru achiziţii de echipamente, software şi servicii IT.
Cea mai mare provocare este pregătirea proiectelor, susţine Soft Net Consulting, o companie specializată în realizarea de soluţii IT.
„În cadrul acestui acord, 2,2 miliarde euro sunt include în programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare.
În aşteptarea deschiderii programului „digitalizarea IMM-urilor”, Soft Net Consulting consideră că această sursă de finanţare nerambursabilă reprezintă o şansă reală pentru companiile care doresc să implementeze un sistem ERP modern şi să facă trecerea la un stil nou de lucru, bazat pe digitalizare, colaborare şi mobilitate.
Din perspectiva Soft Net Consulting, principala provocare a acestui program, prin intermediul căruia se pot obţine între 30.000 şi 100.000 Euro pentru achiziţii de Echipamente, Software şi Servicii IT, este pregătirea proiectelor.
Pentru că în general, documentaţia de tip „ghidul solicitantului” apare târziu , timpul alocat pentru analiză, consultanţă, definire cerinţe şi scriere proiect este scurt.
Astfel, multe etape sunt parcurse în grabă, ceea ce creşte riscul de respingere a cererilor de finantare sau derulare superficială a proiectelor şi ratarea obiectivelor de digitalizare”, se arată într-un comunicat al companiei IT.
Ce tipuri de echipamente, software şi servicii îşi pot cumpăra firmele prin Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare?
Prin acest program ce va ajuta la digitalizarea IMM-urilor din România se pot face următoarele achiziţii cu ajutorul fondurilor europene:
- echipamente şi dispozitive IT împreună cu serviciile de instalare, configurare şi punere în funcţiune (de la servere la case de marcat, POS-uri şi calculatoare);
- soluţii şi platforme pentru comerţ electronic;
- dezvoltarea de website-uri, împreună cu achiziţia domeniului şi a serviciilor necesare de hosting;
- implemenatare de sisteme ERP, CRM, WMS cu servicii de analiză, customizare şi licenţele aferente (inclusiv pentru bazele de date), precum şi trainingul necesar;
- servicii de migrare a datelor de la sistemele vechi la cele noi;
- digitalizarea documentelor pe suport analog;
- crearea unor reţele de date (cablate sau wireless);
- semnătură electronică (atât de necesară în lucrul cu autorităţile, inclusiv pentru trecerea la noul sistem eFactura);
- consultanţă pentru elaborarea şi depunerea proiectului (în valoare de max 5% din suma totală);
- servicii de tip cloud sau SaaS (Software as a Service).