Fondul de investitii Immoeast a achizitionat centrul comercial Polus Center din Constanta de la compania Trigranit, dezvoltatorul proiectului, contra sumei de 185 de milioane de dolari, informeaza un comunicat Immoeast. Centrul comercial Polus Center va avea o suprafata utila de 90.000 de metri patrati, constructia acestuia urmand sa inceapa in vara. Finalizarea acestuia este preconizata pentru toamna anului 2008.

“Romania este una dintre cele mai importante zone de investitii pentru noi”, a declarat Karl Petrikovics, presedintele Immoeast. 

Centrul comercial a fost inchiriat in proportie de 40%, inainte de inceperea constructiei, si va contine o zona cu produse alimentare, cinematografe, precum si diferite magazine. Centrul comercial Polus Center este a doua mare investitie a fondului Immoeast in Constanta, o cladire de birouri si un centru comercial, situate in apropierea zonei portuare, fiind deja in constructie. 

Fondul de investitii Immoeast detine 40 de imobile in Romania, cu o suprafata totala de 2,13 milioane de metri patrati, cele mai extinse fiind Iride Business Park in Bucuresti (86,000 metri patrati si inca 63,000 de metri patrati in constructie) si centrul Polus din Cluj, cu o suprafata de 100.000 de metri patrati. Immoeast detine o participatie de 25% la Trigranit, achizitionata in 2006. 

Sursa: Capital 16 Martie 2007