MAE doreşte să achiziţioneze un imobil în Bucureşti, în care va fi găzduit sediul Centrului de pregătire a personalului consular, costul estimat al tranzacţiei fiind de 2 milioane de dolari fără TVA.

MAE a postat pe site-ul său documentaţia necesară, precizând că data şi ora limită pentru depunerea ofertelor este 18 august, ora 15.00. Ofertele vor fi deschise la sediul MAE, la 19 august, la ora 11.00.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 1.967.000 euro, fără TVA. MAE va suporta din bugetul propriu suma de 356.000 euro, iar 1.611.000 euro vor fi alocaţi din Programul „Facilitatea Shengen a Uniunii Europene”.

Potrivit MAE, orice persoană fizică sau juridică ce deţine un titlu de proprietate valabil pentru imobil (clădire şi terenul aferent acesteia), care doreşte să vândă imobilul şi care satisface cerinţele din documentaţie are dreptul de a participa la atribuirea contractului de vânzare cumpărare.

Comunicarea rezultatului procedurii ca şi semnarea contractului sunt prevăzute pentru luna septembrie.

Clădirea trebuie să aibă acces la mijloacele de transport în comun

MAE menţionează în caietul de sarcini, postat de asemenea pe site-ul instituţiei, că doreşte ca suprafaţa utilă a imobilului (suprafaţa desfăşurată, mai puţin suprafaţa aferentă pereţilor) să fie de minim 450 metri pătraţi, iar suprafaţa utilizabilă a imobilului de minim 315 metri pătraţi. Va fi de asemenea obligatorie existenţa a minim un spaţiu care să poată fi utilizat ca sală de cursuri sau conferinţe cu dimensiuni de minim 50 de metri pătraţi.

De asemenea, trebuie să existe posibilităţi de parcare, iar clădirea trebuie să fie situată în zonele din categoria A a Capitalei, într-o locaţie uşor accesibilă cu mijloacele de transport în comun, inclusiv metrou.

Imobilul va trebui să aibă un sistem de climatizare în stare bună de funcţionare, cu posibilitatea reglării temperaturii în fiecare încăpere şi să fie racordat la utilităţi şi cu acces la servicii urbane – telefon, apă-canal, energie electrică, gaze şi salubritate.

MAE precizează că va prelua spaţiul achiziţionat în maxim o lună de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

SURSA: Mediafax