Dezvoltatorul imobiliar Imotrust Arad a vândut un activ pentru nouă milioane de euro, unui operator de retail, a anunţat compania, fără să precizeze tipul activului, localitatea în care este amplasat şi nici numele cumpărătorului.

Compania a mai vândut în acest an un teren pentru şapte milioane de euro, tot unui operator de retail, prin intermediul a două filiale ale Imotrust, firmele Pic Arad şi RND Auto Oradea.

Imotrust Arad intenţionează să înceapă în acest an patru proiecte imobiliare în valoare cumulată de 18,6 milioane euro şi să continue lucrările la un ansamblu rezidenţial, o parte din fondurile necesare investiţiilor urmând să fie asigurate printr-o majorare de capital de 30,8 milioane lei.

Bani din majorare de capital

O parte din fondurile necesare pentru construcţiile la proiectele imobiliare amintite vor fi asigurate din banii pe care compania intenţionează să îi atragă printr-o majorare de capital, de 30,8 milioane lei (circa 7,3 milioane euro), care se va realiza în termen de 6 luni, respectiv până în luna septembrie. Drepturile de preferinţă emise pentru această suplimentare de capital vor fi tranzacţionate pe piaţa Rasdaq în perioada 3 iunie – 8 septembrie.

Pentru dublarea capitalului, la 61,7 milioane lei, Imotrust va emite 308,8 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei, care vor fi oferite spre subscriere acţionarilor proporţional cu deţinerea fiecăruia.

Compania este controlată indirect de omul de afaceri Alexandru Bercea, care deţine 69,19% din acţiuni. La jumătatea lunii mai, acţionarii dezvoltatorului imobiliar au aprobat transferul companiei de pe piaţa Rasdaq la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucureşti.

Acţiunile Imotrust au încheiat şedinţa bursieră de joi în creştere cu 1%, la preţul de 0,0909 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 28 milioane lei.

SURSA: Mediafax