Compania Impact Developer & Contractor, constructorul ansamblului rezidenţial Greenfield din Băneasa, face apel la guvern şi consilii locale pentru subvenţionarea a peste 800 de familii care locuiesc în cartierul din Băneasa şi care au datorii la utilităţi de peste 1 mil. lei (circa 242.000 euro).

„Aproape o treime din familii sunt în situaţia de a fi debranşate de la alimentarea cu energie electrică, soldul cumulat al acestora fiind de aproape 10 miliarde de lei vechi. Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât unii dintre proprietari au restanţe la utilităţi greu de imaginat, de peste 100 – 150 de milioane de lei vechi, şi au decis să încalce legea branşându-se ilegal la reţelele electrice din cartierul rezidenţial în care locuiesc“, a anunţat Dan Ioan Popp, CEO-ul Impact.

Potrivit acestuia, din această categorie fac parte peste 800 din cele 2.000 de familii care locuiesc în apartamente şi case dezvoltate recent de Impact, acestea ajungând să înregistreze datorii la plata utilităţilor şi facturilor de întreţinere. Unele familii au debite de peste 16.000 lei.

Apel la Guvern

”Nu este normal ca firmelor comerciale să li se transfere sarcina protecţiei sociale a cetăţenilor, care fără să fie ajutate pot avea dificultăţi în a beneficia de servicii de necesitate primară cum este apa, căldura şi energia electrică”, a mai comentat Popp.

Acesta face un apel la autorităţile centrale şi locale pentru subvenţionarea acestor familii, deoarece, spune el, factura cu deszăpezirea, încălzirea, iluminatul public, apa şi canalizarea, paza şi controlul accesului, sunt toate la un loc mai mici decât factura pentru energia electrică.