Impact Developer&Contractor (IMP) a semnat săptămâna trecută un acord cu Piraeus Bank România pentru restructurarea garanţiilor, dobânzilor şi a termenului de rambursare aferente a trei contracte de credit, în valoare totală de 25,6 milioane de euro.

„Cel mai mare credit este de în valoare de 12,8 milioane euro, al doilea, din care n-am făcut nicio tragere, este de 12 milioane de euro, iar ultimul este de 800.000 de euro”, a declarat agenţiei Mediafax Carmen Săndulescu, directorul financiar şi unul din acţionarii dezvoltatorului imobiliar. Operaţiunile au fost anunţate de dezvoltator într-un raport remis Bursei. Astfel, conform actelor adiţionale semnate, garanţiile au fost reevaluate şi dobânzile au fost unificate.

Totodată, facilitatea de 12,8 milioane de euro aferentă unui proiect imobiliar din sectorul 6 din Capitală, a fost rescandenţată pentru finele lunii iulie 2010. Săndulescu a precizat că respectivul proiect, din cartierul Ghencea, ar fi trebuit să înceapă anul trecut, iar relansarea acestuia va depinde de condiţiile din piaţă. „Nu suntem în faza de lansare a investiţiei. Iniţial, proiectul era gândit ca unul mixt, pe segmentul rezidenţial, comercial şi office”, a mai spus Săndulescu.

Impact: datorii de 174 milioane de lei

Cele trei contracte de credit au fost încheiate cu cu Piraeus Bank România în 2006, 2007 şi 2008. Potrivit raportului financiar semestrial al companiei remis bursei, la finele lunii iunie Impact avea datorii de 174 milioane lei, cu 28% mai reduse decât la începutul anului, când erau de 244,3 milioane lei.

Dezvoltatorul imobiliar a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 29,6 milioane lei (7 milioane euro), de 2,6 ori mai redusă comparativ cu valoarea de la finele perioadei similare a anului trecut, de 77,6 milioane lei. Profitul net a fost de numai două milioane de lei (482.000 de euro), de aproape şapte ori mai redus decât în perioada similară a anului trecut, de 14 milioane lei.

Compania are un capital social de 200 milioane lei, divizat în 200 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de un leu.

Creştere de 2% la bursă

Preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general, Dan Ioan Popp, este cel mai mare acţionar, controlând 28,07% din titlurile companiei, iar Carmen Săndulescu, directorul financiar, deţine 11,56% din acţiuni. În acţionariat se mai regăseşte administratorul de fonduri Artio Global Management, fost Julius Baer Investment Management, care are aproape 10% din titluri.

Acţiunile Impact au încheiat şedinţa bursieră de luni în creştere cu 2%, la preţul de 0,505 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 101 milioane lei.

SURSA: Mediafax