Impact Developer&Contractor (IMP) vrea să construiasă centre de imigrare în cadrul proiectelor rezidenţiale care urmează să fie dezvoltate la Cluj-Napoca şi în cartierul Ghencea din Bucureşti, unde să fie asigurate servicii de educaţie şi de plasare a forţei de muncă.
„În cadrul proiectelor pe care le dezvoltă Impact, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, există oportunitatea deschiderii unor Centre de Imigrare reprezentative pentru zona de Sud şi Nord-Vest a ţării. Datorită globalizării şi a creşterii semnificative a relocării forţei de muncă înspre România şi/sau spre ţările UE, există necesitatea creării unor Centre de Imigrare care pot oferi o paletă largă de servicii pentru sprijinul imigranţilor, de la asigurarea nevoilor primare la servicii complexe de educaţie, inclusiv plasarea forţei de muncă”, se arată în raportul financiar al companiei pe anul 2009.
Acesta este unul dintre proiectele viitoare ale companiei, la fel şi începerea, în a doua jumătate a anului 2010, a construcţiei celei de-a doua faze din proiectul Greenfield Residence.
Aceasta urmează să fie realizată pe o suprafaţă de patru hectare şi va cuprinde 628 de apartamente, în 16 blocuri. Proiectul va fi început prin construirea unui bloc în fiecare din cele trei ansambluri, care vor cuprinde în total 127 de unităţi locative.
Partener financiar pentru hotel
Tot în acest an compania va continua lucrările în proiectul Dealul Lomb şi de asemenea va căuta un partener financiar pentru finalizarea construcţiei unui hotel.
Hotelul propus pentru zona Pipera urmează să aibă 168 de camere şi să fie încadrat la categoria de 4 stele. Compania a semnat deja o scrisoare de intenţie cu „un important lanţ hotelier internaţional“ în scopul operării acestei unităţi hoteliere. Finalizarea ar putea dura între doi şi trei ani, în funcţie de timpul în care compania va identifica un partener pentru co-finanţare.
Un alt proiect al Impact vizează realizarea unei clădiri de birouri de clasa B, în cadrul complexului Greenfield, cu o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, a cărei finalizare este stabilită pentru 2012.
Începerea unor noi dezvoltări va fi însă strâns corelată cu evoluţia vânzărilor unităţilor locative din proiectele existente şi cu evoluţia pieţei imobiliare.
Venituri estimate la 127 mil. lei
Conducerea Impact estimează pentru acest an venituri de 127,3 milioane lei, în creştere cu 62% faţă de exerciţiul financiar anterior, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari.
Compania a înregistrat anul trecut venituri de 78,6 milioane lei, valoare de peste trei ori mai redusă decât suma din 2008, de 254,4 milioane lei, în contextul crizei economice. Cheltuielile din acest an ar urma să avanseze într-un ritm apropiat de cel al veniturilor, respectiv cu 58%, la 12,3 milioane lei, de la 78,1 milioane lei.
Astfel, compania ar putea încheia anul cu un profit brut de peste 4 milioane lei, după ce în 2009 a obţinut un câştig de numai 497.000 de lei.
Pentru primul trimestru, conducerea Impact estimează că va înregistra pierderi din activitatea de exploatare, de 2,5 milioane lei, însă ar urma să obţină profit de 3,2 milioane lei pe partea financiară. În aceste condiţii, profitul brut s-ar situa la 760.000 de lei.
Potrivit bugetului, în următoarele trei trimestre compania ar urma să obţină consecutiv profit din activitatea de exploatare, însă pe partea financiară estimează pierderi. Astfel, pe partea de exploatare pe ansamblul întregului an compania va avea profit de 3,9 milioane lei, iar din activitatea financiară va obţine un câştig de numai 152.000 de lei. La sfârşitul anului trecut Impact avea datorii de 165,7 milioane lei, sumă cu 32% sub cea din 2008.
Impact Developer & Contractor a dezvoltat 16 proiecte rezidenţiale, cu peste 2.000 de locuinţe, case şi apartamente în cinci oraşe. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii comerciale, precum şi de servicii de administrare.
SURSA: Mediafax