Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor SA a anunţat că are în plan dezvoltarea de unităţi hoteliere şi birouri pentru afaceri mici, de familie.

De asemenea, pe partea rezidenţială, compania se va concentra pe viitor pe dezvoltări imobiliare mixte.

De asemenea, pentru 2009 Impact urmăreşte finalizarea proiectelor începute, divizarea viitoarelor proiecte în subfaze de dezvoltare, dar şi consolidarea poziţiei pe piaţă prin introducerea unor soluţii variate de locuire pentru produsele rezidenţiale.

Obiectivele declarate pentru 2009 sunt creşterea cotei de piaţă până la 11% la nivelul Bucureştiului.

Profit în scădere cu 75%

Impact Developer & Contractor SA  a înregistrat un profit net de 1,28  milioane de lei în primul trimestru al anului, în scădere cu 75% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, compania urmăreşte în acest an dezvoltarea de proiecte pe segmentul hotelier si pe cel de birouri.

În primele trei luni din 2008, Impact a realizat un profit net de 5,13 milioane de lei.

În acelaşi timp, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 8% în perioada analizată, de la 17,73 milioane de lei, la 16,34 milioane de lei.

În primul trimestru al anului 2009 Impact Developer & Contractor a semnat 46 de contracte în valoare de 20,15 milioane lei din care 59% call-buy (închiriere cu opţiune de cumpărare), 24% cu plata integrală şi 17% cu plata în rate şi în tranşe.

„Volumul de vânzări înregistrat în primele trei luni a depăşit estimările noastre iniţiale infirmând astfel pesimismul  de la începutul anului care a pornit de la cifrele de vânzări realizate în ultimul trimestru din 2008. Rezultatele obţinute confimă astfel o cerere existentă  de locuinţe gata finalizate, dar şi succesul soluţiilor de locuire pe care le-am lansat în ultimul timp”, a declarat Carmen Săndulescu, CFO Impact Developer & Contractor.

Rezilieri de contracte în valoare de 12,6 milioane lei

Veniturile totale ale companie s-au diminuat cu 35%,  de la 50,40 milioane de lei, la 32,79 milioane de lei.

Diminuarea veniturilor provine şi din rezilierile de contracte pentru o valoare de 12,6 milioane lei, aferentă contractelor semnate de investitorii străini care nu au mai finalizat achiziţia, au anunţat reprezentanţii companiei.

SURSA:  Impact Developer & Contractor SA