În telegrama diplomatică intitulată ‘Gaddafi Incorporated’, diplomaţi de la ambasada SUA au afirmat că dictatorul şi familia sa deţin acţiuni în sectorul petrolier şi gazeifer, în telecomunicaţii, industria hotelieră şi mass-media.

Copiii lui Gaddafi primesc venituri regulate de la societatea naţională de petrol, ale cărei exporturi anuale ating zeci de miliarde de dolari, se spune într-o telegramă din mai 2006.

Astfel, Saif Al-Islam, cel de al doilea fiu al lui Gaddafi, are acces la industria petrolieră prin intermediul unei filiale a grupului său One Nine.

Muammar Gaddafi însuşi a investit în 2009 16 milioane de euro într-un complex hotelier din oraşul italian L’Aquilla, devastat în acelaşi an de un îngrozitor cutremur de pământ.

O altă telegramă din martie 2009, evocă un adevărat război purtat între fraţi şi surori, care ‘le oferă observatorilor locali suficiente cancanuri pentru a scrie o melodramă libiană’.

Tensiunile au luat amploare în special din cauza avansării lui Saif Al-Islam pe scena publică, relatează diplomaţii americani.
SURSA: Agerpres
Citește și Cine este Muammar al-Gaddafi