Capital, soseaua Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti – pentru rubrica „Curier”
Sau prin posta electronica la adresa redactie@capital.ro
Capital nu redacteaza raspunsuri confidentiale la scrisorile venite de la cititori. Orice raspuns sau comentariu va fi publicat in interiorul rubricii „Curier”. De asemenea, nu raspundem si nu luam in seama scrisorile sau mesajele anonime.
Parerea dvs. in legatura cu articolele publicate in Capital este importanta, asa ca va invitam sa folositi cele doua adrese de mai sus pentru a ne comunica orice informatie, parere sau comentariu in legatura cu subiectele aparute in revista.
Redactia Capital

Alexandrina Soare, Buzau: „Urmaresc cu mare interes noua rubrica Profil pe care ati inserat-o in revista. Cred ca majoritatea oamenilor este interesata de posibilitatea de a porni o mica afacere, cu o investitie mica si sanse de castig rezonabile. Cred ca exista inca multe oportunitati de afaceri in Romania, in zona serviciilor. Eu, personal, am folosit exemplul intreprinzatorului bucurestean care a deschis frizerii pentru copii pentru a pune pe hartie o afacere asemanatoare. Nu cred ca ma voi imbogati, dar inca mai cred in posibilitatea de a face afaceri cinstite in Romania. Totusi, cred ca ar fi de mare ajutor pentru cititori daca ati putea da mai multe amanunte despre afaceri in caseta de prezentare (Business Start), astfel incat sa poata fi folosite la intocmirea unui plan de afaceri”.
Va multumim pentru aprecieri si pentru atitudinea optimista. Vom incerca sa dam cat de multe detalii despre afacerile prezentate in rubrica Profil, dar este cert ca, atunci cand cineva incearca sa urmeze exemplul unui om care a reusit, va avea nevoie de propriile calcule; multe dintre costuri, de exemplu, sunt aproximative, ele fiind diferite de la o zona la alta. Scopul acestei rubrici este de a atrage atentia asupra unei potentiale afaceri si de a da minime indicatii privind elementele necesare pentru inceput.

„Am urmarit tot ceea ce s-a declarat si s-a scris in legatura cu programul social initiat de Guvern. Nu contest faptul ca exista categorii de populatie care au, intr-adevar, nevoie de ajutor, asa cum ar fi pensionarii. De aceea, este foarte probabil ca aceasta initiativa guvernamentala se va bucura de succes in randul cetatenilor. Ceea ce ma intreb eu, insa, este care sunt costurile reale ale aplicarii ideilor Guvernului. In primul rand, resursele banesti necesare trebuie luate de undeva, fie de la alte institutii bugetare, fie din noi taxe, fie din imprumuturi. Oricum ar fi, procurarea acestor resurse va avea un cost. Apoi, anul viitor, Romania va avea aceleasi probleme sociale, poate chiar mai mari, pentru ca programul Guvernului nu cuprinde masuri pentru dezvoltarea economiei. Nu in ultimul rand, s-a gandit cineva ce altceva s-ar fi putut face cu miile de miliarde cheltuite pentru ajutoare? Oamenii ar trebui invatati cum sa castige bani, n-ar trebui sa li se dea de pomana”.
Anton Draghici, Cluj