Comparativ, în perioada ianuarie – februarie 2014, ţara noastră a importat 7.395 tone de ciocolată şi alte preparate alimentare care conţin cacao în sumă de 26 milioane euro, se arată în Buletinul informativ lunar publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT).
În ceea ce priveşte cafeaua, în primele două luni din acest an a fost înregistrată o creştere a importurilor de 31,09% până la 5.964 tone în valoare de 23.176 milioane lei, de la 5.429 tone şi 17,6 milioane euro în primele două luni din 2014.
De asemenea, în ianuarie – februarie 2015, România a importat zahăr din trestie sau sfeclă de zahăr şi zaharoză pură în valoare de 24,96 milioane euro (64.694 tone), în creştere cu 111,39% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când importurile s-au ridicat la 11,807 milioane euro.
AGERPRES