Când primul val al pandemiei de coronavirus a dus la perturbarea comerţului internaţional, importurile UE de echipamente pentru antrenamente au scăzut, dar apoi a urmat o redresare semnificativă în iunie şi iulie. Avansul a fost de 44% şi, respectiv, 42% faţă de perioada iunie-iulie 2019, conform agerpres.ro
O mare varietate de măsuri restrictive
Pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, statele din întreaga lume au adoptat o mare varietate de măsuri restrictive, care au avut un efect negativ asupra comerţului internaţional cu bunuri. Totuşi, cererea pentru o serie de produse a crescut. Printre aceste produse se află echipamentele pentru antrenamente, care au devenit din ce în ce mai populare după ce s-a restricţionat accesul la sălile de gimnastică şi la alte facilităţi sportive care nu sunt în aer liber.
În ultimii ani, cel mai ridicat nivel al importurilor de echipamente pentru antrenamente se înregistra, în general, la finalul anului sau începutul anului următor, arată datele publicate de Eurostat.
China a fost principalul partener al UE pentru importurile de echipamente pentru antrenamente. În perioada iunie-iulie 2020, 73% din importurile UE din afara blocului comunitar au provenit din Cina. Alţi parteneri importanţi ai UE au fost Taiwan (9%), Statele Unite (8%) şi Marea Britanie (5%). Împreună, cele patru ţări au fost responsabile de 95% din importurile UE din afara blocului comunitar de echipamente pentru antrenamente.
Transferurile personale din UE s-au ridicat la 33,2 miliarde de euro în 2019
Conform datelor publicate de Eurostat, sumele de bani trimise de rezidenţii din UE către ţări din afara Uniunii Europene, denumite transferuri personale, s-au ridicat la 33,2 miliarde de euro în 2019, în creştere comparativ cu 30,8 miliarde de euro în anul anterior, în timp ce intrările în UE au totalizat 13 miliarde de euro, pe plus faţă de 12,4 miliarde de euro în anul anterior, determinând un sold negativ pentru Uniunea Europeană, de minus 20,2 miliarde de euro