Impozite in functie de oras si de zona

Tot prin Normele metodologice ale OG nr. 36/2002 sunt introduse si impozite pe terenurile agricole, scutite pana in acest an. si valoarea acestor impozite se va diferentia in functie de marimea localitatii, zona si, in plus, va fi influentata si de tipul culturii existente. Detinatorii de livezi si vii vor avea cea mai mare cota de impozitare. Anul viitor vor fi insa si romani care se vor bucura de noul sistem. Cel mai mult vor beneficia bucurestenii care detin case sau apartamente din beton arm

Tot prin Normele metodologice ale OG nr. 36/2002 sunt introduse si impozite pe terenurile agricole, scutite pana in acest an. si valoarea acestor impozite se va diferentia in functie de marimea localitatii, zona si, in plus, va fi influentata si de tipul culturii existente. Detinatorii de livezi si vii vor avea cea mai mare cota de impozitare.

Anul viitor vor fi insa si romani care se vor bucura de noul sistem. Cel mai mult vor beneficia bucurestenii care detin case sau apartamente din beton armat la periferia orasului, la care nivelul impozitului le va scadea aproape la jumatate fata de anul acesta. Nu toti vor avea acelasi noroc. Proprietarii care au mai multe imobile, pe care insa nu le inchiriaza, si cei care blocheaza terenurile libere in centrele marilor orase vor plati impozite mult mai mari catre primarii.

Pentru romanii cu mai multe case s-a introdus „impozitul progresiv”, care se calculeaza in functie de numarul acestora. Pentru a doua locuinta platesc cu 15% mai mult, pentru a treia cu 50%, pentru a patra 75%, iar de la a patra casa in sus impozitul se dubleaza pentru fiecare in parte. In ceea ce priveste terenurile libere din marile orase, incadrate la Fisc cu destinatie de construit, impozitele vor fi din ce in ce mai mari. Scopul noilor reglementari este de a descuraja proprietarii saraci care si-au redobandit terenurile sau le-au castigat prin alte forme legale sa pastreze aceste proprietati, pentru a le creste valoarea in timp. „Ca urmare a noilor impozite, terenurile se vor concentra in mana celor care au bani. Va fi foarte greu pentru cei care si-au refacut proprietatea si, in general, pentru micii proprietari de terenuri”, afirma Petrisor Morar, presedinte al Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari (UNAI).