De asemenea, un sondaj Bloomberg publicat cu ceva timp înainte indica faptul că "impozitul Buffett", asumat de Obama, are o susţinere de 63% printre investitori.
Marii investitori au arătat că sprijină într-o proporţie covârşitoare propunerea preşedintelui SUA Barack Obama, de creştere a taxelor pe venituri anuale de peste un milion de dolari, într-un efort menit să reducă deficitul bugetar.
Cu o marjă de 63% până la 32%, participanţii la un sondaj global al Bloomberg au fost de acord cu propunerea preşedintelui Obama, cunoscută ca „regula Buffett”. Warren Buffett, preşedintele conglomeratului financiar Berkshire Hathaway Inc., a spus recent că este greşit ca el să plătească o cotă de impozit pe venit mai mică decât în cazul secretarei sale.

Obama a propus pe 19 septembrie ca cei bogaţi să plătească aceeaşi rată de impozit ca şi cei din clasa de mijloc. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, l-a acuzat pe preşedintele Obama de „luptă de clasă”, spunând că noua taxă va afecta crearea de locuri de muncă, iar situaţia lui Buffett nu este tipică.

Cu toate acestea, apelul către bogaţi pentru a plăti mai mult şi-a găsit susţinere printre profesioniştii din domeniul financiar participanţi la sondajul trimestrial al Bloomberg, la care au subsris 1.031 de investitori, analişti şi traderi.

„Plata unor taxe mai mari ar putea ajuta la evitarea sau întârzierea unor potenţiale turbulenţe sociale şi, în plus, creează un fel de solidaritate generală”, a spus Henry Litting, CEO al Henry Litting Global Investments AG din Cologne, Germania.