Romania a inceput demersurile pentru imprumutul a 160,1 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finantarea programului de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa, de canalizare si a statiilor de tratare a apei potabile si utilizate din zece judete.

“Guvernul si-a dat acordul de principiu pentru inceperea negocierilor cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei”, a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Executivului.

Costul total al proiectului este de 208,1 milioane euro si vizeaza, in special, localitatile din bazinele hidrografice Cris, Somes-Tisa si Mures cu o populatie de pana la 50.000 locuitori. Aceste localitati nu au beneficiat de fonduri ISPA, pana in prezent.

Proiectul va fi implementat in perioada 2006 – 2009, iar consiliile judetene si locale implicate vor contribui cu 40 milioane euro, in timp ce Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va avea un aport de opt milioane euro.

Cele 10 judete care vor beneficia de aceste fonduri sunt Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Constanta, Dambovita, Gorj, Harghita, Mures, Tulcea si Vaslui.

Sursa: Capital, 18 mai 2006