Dr. Horvath Adrienne, Şef Compartiment Hemato-Oncologie Pediatrică la Spitalul Clinic Judeţean, a declarat pentru Capital că spitalul se află în prezent în plină renovare, iar dorinţa de a înfiinţa o secţie de oncologie-hematologie pediatrică exista deja. Vestea că Fundaţia Ronald McDonald doreşte să doneze pentru materializarea acestei dorinţe a fost una neaşteptată şi bine-venită. “Malignităţile la copil sunt o prioritate constantă pentru medicii Spitalului Clinic Judeţean Târgu Mureş şi pentru conducerea spitalului, iar cu susţinerea financiară a Fundaţiei pentru copii Ronald McDonald putem să reaşezăm standardul de diagnostic, tratament şi îngrijire a acestor bolnavi pe o treaptă superioară”, a adăugat dr. Horvath.

Profesorul Enescu, Directorul Spitalului Grigore Alexandrescu, a comparat casa Ronald McDonald din incinta spitalului cu un sprijin, un refugiu pentru pacienţi. Acesta a mai adăugat că pe parcursul proiectelor implementate de fundaţie, medicii spitalului bucureştean “au făcut şcoală”, învăţând de la colegii de breaslă de peste hotare şi împărtăşind la rândul lor.

Fundaţia Ronald McDonald a apărut în 1974 în Statele Unite şi în 1998 a fost înfiinţată şi în România. Evenimentul principal organizat de  fundaţie este “McHappy Day”, ziua în care persoane publice devin pentru o zi purtători ai mesajului McDonald’s, la fel ca peste tot în lume. Fondurile strânse ajung în “Cutia cu Speranţe”, apoi la fundaţie, de unde sunt finanţate diverse iniţiative adresate, de cele mai multe ori, copiilor. De exemplu, primul proiect al fundaţiei în ţara noastră a fost “Operation Smile”, în cadrul căruia peste 150 de copii români cu malformaţii faciale au fost operaţi de o echipă internaţională de chirurgi.

Casa Ronald McDonald din Bucureşti a găzduit 6.500 de părinţi din provincie, iar din 2008, a fost inaugurată o casă Ronald McDonald şi la Timişoara, unde au fost găzduite peste 2.200 de persoane până în prezent.