Suprafata totala a cladirilor de birouri livrate in zona Pipera in urmatorii cinci ani va reprezenta 34% din totalul stocului din Bucuresti, conform declaratiei lui Stefan Marchitan, Broker Commercial Department CB Richard Ellis | Eurisko. In 2007, suprafata totala a cladirilor de birouri reprezenta 15% din totalul stocului din Bucuresti.

Printre argumentele alegerii unei astfel de zone pentru dezvoltarea unei cladiri de birouri, se numara coeficientii de constructie specifici zonei, care ofera posibilitatea ocuparii unor suprafete mult mai generoase decat in centru, permitand dezvoltarea atat pe orizontala cat si pe verticala, a mai adaugat Stefan Marchitan. „In competitie cu spatiile oferite in cladiriile din centrul Bucurestiului, argumentul financiar nu este de neglijat. Astfel, chiria pe metru patrat ajunge la un raport de sub jumatate in comparatie cu centrul orasului” mai spune broker-ul CBRE| Eurisko.

In ceea ce priveste infrastructura din zona Pipera, Marchitan isi exprima increderea ca se vor gasi solutii. „Pe Sos. Pipera-Tunari, la tronsonul cuprins intre Str. Barbu Vacarescu si intersectia cu Sos. Bucuresti Nord, se efectueaza lucrari pentru largirea cu inca o banda pe sens, cat si pentru constructia unui pod peste calea ferata. Aceste lucrari au ca termen de finalizare anul 2009. In continuarea soselei, de la aceasta intersectie catre Centura Bucurestiului, cat si pe Str. Erou Iancu Nicolae se observa, in diverse stadii, aceleasi lucrari de marire a numarului benzilor pe sens” spune reprezentantul companiei imobiliare.

In aceasta zona „cladirile cu destinatie de spatii pentru birouri sunt variate: de la vechi constructii renovate si reamenajate, pana la cladiri noi de birouri. Acestea din urma au fost construite la standarde moderne si beneficiaza de solutii tehnice chiar inedite” mai spune Stefan Marchitan.

CB Richard Ellis Eurisko este una din cele mai mari companii de servicii imobiliare comerciale din Romania. Cu sediul principal in Bucuresti, compania si cei 120 de membri ai echipei sale ofera o gama completa de servicii imobiliare. In februarie 2008 Eurisko Consulting a fost achizitionata de CB Richard Ellis Group, Inc. CB Richard Ellis este o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume (raportat la incasarile din 2007). Cu peste 29.000 de angajati, compania deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (exclusiv companiile afiliate).